21 Ağustos 2015 Cuma

SİVİLCELER STOPPP !!!

YAZ AYLARININ CİDDİ SORUNU BİTMEK BİLMEYEN SİVİLCELER :)

İlk yazımda sizi bunaltıp uzun uzun yazmak istemem ama ilk önc sivilcenin tanımını bilimsel bir şekilde yapmak istedim :  Yağ bezlerinin kanalında bir tıkaç oluşur ve bu tıkacın başı sertleşip siyahlaşır. Bazen, kanal tıkalı olduğu halde, bez, yağ salgılamaya devam eder ve böylece içi yağ dolu bir kist oluşur. ( işte bu sivilcenin temel oluşum süreci ) .Siyah noktalara tıpta komedon adı verilir.Genetik yatkınlık,stres,yağlı kozmetikürünler,hiperandrojenizm risk faktörleri arasında sayılır.

Komedon oluştuktan sonra, normalde de cildimizde bulunan propionibacterium acnes adlı bakteri buraya yerleşir ve akne oluşumuna katkıda bulunur. 

Sivilceyi tanıdıktan sonra şimdi neler sivilceye sonuç verir  buna bilimsel değilde günlük hayattan örnek verelim istedim : ilk başta SİGARA , CİPS , ÇİKOLATA, AŞIRI TÜKETİMDE DONDURMA ,ÇEKİRDEK , kısaca TÜM  FAST FOOD yiyecekler . *Ve inanın kan gurubuna göre beslenirseniz sizin bedeninizede iyi geldiğini enerjinizin yükseldiğini fark edeceksiniz :)

Sonuca gelelim nasıl başa çıkabiliriz bu lanet şeyle arkadaşlar 

*ilk başta su içme cetveli hazırladım android telefonlara indireiliceğimiz water your body programını indirdim 

*cildimizi sabahları okyanuslu sabunla yıkamalıyız

makyaj yapacak olsak bile cildimiz TEMİZ OLMALI daha sonra primer

gözenek tıkayıcıyla cildimizi tıkayıp sonra makyaj yapmalı bakın bu da çok önemli 

*makyaj yapmıyorsak gün boyu cildimi temiz tutmalıyız lakin temiz olacak diye sakın pH değeri yüksek ıslak mendillere saldırmayın gün boyunca sağlıklı beslenmeliyiz su bizim vucudumuzu ter yoluyla temizleyecektir e terle çıkan dışkıyı ağız yoluyla geri almak zararlı olacaktır :) 

* gece yatmadan önce Lİquid neutrogena ile temizlersek sabah sivilcelerin söndüğünü görürsünüz( Tüm cilt tipine uygundur)  . Sakın cildiniz için kimyasal peeling denemeyin daha çok genciz ve bu cilt bize sonsuza kadar gerekli :)  eğer çok şişkinse sivilceleriniz size doğal ip uçları diş macunu sivilceyi kurutur aspirin+limon aynı şekilde :) veee stressten uzak duruyoruz kızlar hoşçakalııın  umarım işe yarar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder